![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
moj problem polega w stronicowaniu wiem ze na forum jest pare porad i tez napisany przez "nospor" ale niechce go uzywac gdyz odrazu muwie ze potrzebuje to na strone komercyjna... napisalem wyszukiwarke w taki sposób i dziala fajnie ale jest problem ze stronicowaniem gdy wyszukuje osob i sa np. 3 strony to mi wyskakuja te 1 2 3 ale w momencie gdy chce przejsc na 2 strone to wylapuje mi wszystkich userow ze strony .... jacy maja konta a nie z tych ograniczen co okreslilem je wyszukujac... gdzie moglem popelnic blad bardzo prosze o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat tez napisany przez "nospor" ale niechce go uzywac gdyz odrazu muwie ze potrzebuje to na strone komercyjna ze tak lekki OT zrobie: tej klaski mozesz uzywac i w komercyjnych projektach. nie widze problemu. No chyba ze uwazasz, iz do komercyjnych sie nie nadaje bo jest za cienka, to przepraszam bardzo ![]() Co do problemu: skaczas po stronach gubisz dane warunkowe ktore okresliles w formularzu. Musisz wiec dane warunkowe zapamietac np. w sesji i juz ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bylem podwrazeniem Twojej pracy
![]() Ok poddalem sie z tymi sesjami... i podczepilem Twojego pagera nospor ... i na localu mi wszystko smiga fajnei ale jak wzucielme na serwer to mi wywala bardzo dziwny blad .... Parse error: syntax error, unexpected T_CONST, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /home/gryonline/domains/foota.pl/public_html/Pager.class.php on line 38 gdzie linnia 38 to masz jjakis pomysl na rozwiazanie tego? pewnie popelnilem jakis blad prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 8.11.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz PHP4 na serwerze a const jest od PHP5
-------------------- Programuj pod kątem interfejsu, nie implementacji
Gang of Four michalbarys.pl |
|
|
![]()
|
|
faktycznie ... mam 4.4.4 wersje ... ohhh a dasie to jakos ustawic na ta wersje php??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przeciez moja klasa jest wydana zarowno pod php4 jak i pod php5. zajrzyj do dzialu download i sciagnij paczke dla php4
ps: i zmien ta sygnature na sesnowna albo wywal wogole ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ohhh jestem chyba glupi
![]() sciagnelem dla wersji php4 ustawilem tak jak na wsczesniejszej i teraz mam problem ze niezapisuje do sesji danych.. znaczy w danych znajduje sie pp_idPagera|i:2; taki wpis... i jest tak ze jak wyszuka to mi ok wyszukuje ale juz np. na 2 stronie sa znow wszyscy z serwisu ludzi... co ja zle robie...? |
|
|
![]()
|
|
No ale pokaz w jaki sposob ty zapisujesz do sesji, w jaki odbierasz i co wogole tam zapisujesz?
Pokaz caly kod -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
to jest plik wykonawczy wyszukiwania
Zastanawia mnie bo tu jest session_start(); ale ja mam sesje wystartowana przy samym wejsciu na strone.. to raczej powinno byc moim zdaniem session_register( ); tylko co ona ma rejestrowac? Co zapisuje ? ee id uzytkownika itd... zreszta moge pokazac.. Kod filtr_kto|s:1:"w";filtr_woj|s:1:"0";filtr_wiek1|s:9:"(wiek<13)";filtr_wiek2|s:23:"(wiek>12) and (wiek<19)";filtr_wiek3|s:23:"(wiek>18) and (wiek<26)";filtr_wiek4|s:23:"(wiek>25) and (wiek<36)";filtr_wiek5|s:9:"(wiek>35)";filtr_sort|s:22:"order by fotki.id desc";usr|s:5:"17561";idz|N;historia|a:0:{}odslony|N;ile_odslon|N;idzz|N;historiaff|a:0:{}odslonyy|N;ile_odslonyy|N;czy_modem|N;prawa|s:5:"owner";czy_pierwsze_uruchomienie|N;pp_idPagera|i:1;
Ten post edytował Neeke 26.04.2007, 15:49:06 |
|
|
![]()
|
|
Moze ja jakis slepy jestem, ale gdzie ty tu cos do sesji wkladasz? Nie wspomne juz o odczycie z niej.
Szablon:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:38 |